Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Duizenden donateurs gingen je voor
In 2021 won Milieudefensie de klimaatzaak tegen Shell, waarbij de rechter eiste dat het bedrijf zijn CO2-uitstoot in 2030 met 45 procent heeft verminderd. Shell ging hiertegen in hoger beroep. Milieudefensie zegt het algemeen belang van alle Nederlanders te dienen, namelijk het klimaat, maar klopt dat wel?
Want als Shell minder olie gaat verwerken, zullen andere ondernemingen het overnemen en worden eindproducten voor zowel bedrijven als burgers enkel duurder, stellen critici. Volgens de VN is het immers zo dat alleen voldoende welvaart mensen in staat stelt zorg te dragen voor het klimaat en het milieu. Milieudefensie lijkt dus een destructief beleid te voeren, aldus Stichting Milieu en Mens, die zich wist te voegen in het hoger beroep. In 2024 buigt de rechter zich hierover.
Klinisch psycholoog Gert Reedijk en advocaat Doeko Bosscher vertegenwoordigen Stichting Milieu en Mens. Volgens hen is de uitspraak van de rechter in strijd met de Trias Politica, de scheiding der machten. En zij vinden dat de tunnelvisie van Milieudefensie afbreuk doet aan cruciale mensenrechten, zoals betaalbaar en gezond voedsel, maar ook betaalbare energie voor alle Nederlanders.
In deze ‘Klimaatzaak van de Eeuw’, zoals Donald Pols van Milieudefensie het noemde, neemt Stichting Milieu en Mens heel bewust geen standpunt in over klimaatverandering. De stichting richt zich puur op de zinloosheid van de uitspraak en de negatieve effecten ervan voor mens en milieu. “De prijzen van energie en daarmee ook die van voedsel zullen fors stijgen. Zowel de mens, de economie, maar ook het klimaat en het milieu zullen er niet op vooruit gaan," aldus Reedijk.
Bosscher benadrukt dat de rechter op de stoel is gaan zitten van de politiek: “Het is prima dat Rob Jetten uitspraken doet over 0,000036 graden minder opwarming, wat 28 miljard moet kosten. Hoe absurd het ook mag klinken, dit soort beleid hoort thuis in de Tweede Kamer. Dan kan er ook over gedebatteerd worden. Rechters moeten hiervan wegblijven en daarom denk ik dat we een grote kans maken om de zaak te winnen.”
In de uitzending deed Reedijk een oproep voor financiële ondersteuning. Mocht je dat willen doen, dan kan dat via Bezorgde Energie Gebruikers.
Reacties
Het moment dat iemand begint te zeuren over de 'klimaatcrisis', weet je dat je een idioot voor je hebt die in een neurotische fantasiewereld leeft.
Forum voor Democratie ageert al jaren tegen de dikastocratie, namelijk als rechters op de stoel van de wetgever zitten. Milieudefensie is gekaapt door de klimaatagenda, dient een globalistische machts-agenda (VN/WEF). Onbegrijpelijk dat Flavio en Reedijk nog lid van Milieudefensie willen zijn die al zwaar wordt gesubsidieerd, ook door de Postcodeloterij. De advocaat wil terecht niet dat de rechter beslist over milieu/klimaat maar de wetgever (Parlement). Ook het Parlement is echter gekaapt door de klimaatagenda. Alleen FVD geeft al jaren een tegengeluid over klimaat, kernenergie en EU. Helaas wordt FVD hier, net als in de MSM, genegeerd.